Jelovnik restorana Lorenzo & Kakalamba

HLADNA PREDJELA

KAKALAMBA PREDJELO / za dve osobe 1480 din.
pirotski kačkavalj, pirotski beli sirevi, domaća pečenica, goveđa pršuta, trljana salata, domaći ajvar
LORENCO PREDJELO za dve osobe 1490 din.
bruskete sa paradajzom i bosiljkom, toskanski krostini sa pilećom džigericom, italijanska pršuta i kobasica, pekorino sir
SRBIJA 100% 1480 din.
peglana pirotska kobasica od čistog mesa, duvan čvarci, ajvar, domaći kajmak
FIRENCA VS. PIROT 1800 din.
delikatesna toskanska kobasica i peglana pirotska kobasica od čistog mesa, toskanski pekorino i pirotski kačkavalj
LJUTI POČETAK 620 din.
ljutenica, ljuti domaći ajvar, trljana salata
PIROTSKI BELI MRS 710 din.
kozji sir, pirotski sir mešanac, pirotski kačkavalj, domaći kajmak
TANJIR ITALIJANSKIH SIREVA 1120 din.
gorgonzola, asiago, pekorino, parmezan
UBISTVENI TATAR BIFTEK 007 / 280 gr. / 1960 din.

BURATA 1120 din. 

čeri paradajz, rukola, hladno ceđeno maslinovo ulje

TERIN OD HOBOTNICE U DIMU SERVIRAN NA HRSKAVOM BISKVITU SA PATEOM OD LOSOSA I AROMATIČNOM SALATOM 1600 din.

UKUS BITANGE 980 din.

slajsevi prodimljene ajkule servirani na hlebu iz pizza peći, sa rukolom, čerijem i kalamata maslinama

 

TOPLA PREDJELA

POHOVANE PEČENE CRVENE PAPRIKE PUNJENE TRLJANOM SALATOM 780 din.
MELANCANA PARMIĐANA 680 din.
plavi patlidžan, paradajz pelat, mocarela, parmezan, bosiljak, zapečeno u peći
TOPAL ĐUBEK 730 din.
grilovani staroplaninski pareni sir, poslužen uz čeri paradajz i rukolu
PEČENI KOZJI SIR TOSKANA 830 din.
preliv od maslina, kapara i paradajza, na rukoli

RUČNO RAĐENE NJOKE PUNJENE KREMOM OD PARMEZANA 980din.

 

SALATE

WELLNESS SALATA 790 din.

bebi mix salata, cvekla, sezonsko voće, koziji sir, orasi

HPS SALATA (hrana protiv starenja) 730 din.
miks zelenih salata, badem, kozji sir, rukola, celer, brusnica
CEZAR SALATA 890 din.
grilovan pileći file, iceberg, rukola, krutoni, čips od pančete, Cezar preliv, parmezan
SALATA TOSKANA 760 din.
miks zelenih salata, kruška, sir pekorino, preliv aćeto balzamiko, celer, cvekla
BIFTEK SALATA 1210 din.
grilovani juneći biftek, miks zelenih salata, paprike, čeri paradajz, šampinjoni, krutoni
KAPREZE SALATA 740 din.
paradajz, mocarela, bosiljak, ekstra devičansko maslinovo ulje
SALATA SA HRSKAVIM LIGNJAMA 1210 din.
lignje sa dresingom od pomorandže, bananom i crnim susamom, servirane na miksu zelenih salata
SALATA SA LOSOSOM 1260 din.
grilovani losos, miks zelenih salata, rukola, čeri paradajz, pinjoli, crveni luk, krutoni
SALATA TUNA 1330 din.
grilovana sveža tuna, miks zelenih salata, rukola, crveni luk, čeri paradajz, kapar, masline

SALATA OD HOBOTNICE 1450 din.

dugo kuvana hobotnica iz „Sous Vide-a“ ,bebi mix salata, crveni luk, šampinjoni, čeri paradajz, parmezan

SUPE / ČORBE

GOVEĐA SUPA SA RUČNO RAĐENIM KNEDLAMA ILI DOMAĆIM REZANCIMA 360 din.
TELEĆA ČORBA 390 din.
DNEVNI KREM POTAŽ OD POVRĆA 390 din.
DNEVNI POTAŽ POLA / POLA 390 din.

TESTENINE / RIŽOTA

Testenine iz naše radionice - taljatele, ravioli, lazanje, njoke
RUČNO RAĐENE RAVIOLE PUNJENE RIKOTOM, SPANAĆEM I PARMEZANOM 860 din.
u sosu sa puterom i žalfijom

RUČNO RAĐENE RAVIOLE PUNJENE LOSOSOM I GAMBORIMA 1270 din.

u krem sosu od putera, majčine dušice i fonda od gambora

RUČNO RAĐENI ANJOLOTI SA GORGONZOLOM I KRUŠKOM 920 din.

u kremu od parmezana i žalfije

RUČNO RAĐENE TALJATELE SA KOZJIM SIROM, SPANAĆEM, PARMEZANOM I PINJOLIMA 890 din.
RUČNO RAĐENE TALJATELE „ALA BOLONJEZE” 920 din.
po tradicionalnom receptu
RUČNO RAĐENE TALJATELE SA PILETINOM, TIKVICAMA I PARMEZANOM 890 din.
RUČNO RAĐENE TALJATELE SA BIFTEKOM 1180 din.
biftek, maslinovo ulje, paprika, čeri paradajz, italijanska pršuta, parmezan
PENE „AL AMATRIĆANA” 820 din.
pančeta, peperonćino, pelat, bosiljak, pecorino

ŠPAGETE SA GAMBORIMA 1440 din.

gambori, maslinovo ulje, beli luk, peršun
ŠPAGETE KARBONARA po tradicionalnom receptu ~ opciono sa tartufima 820 / 1430 din.
ŠPAGETE „AL PAĆINO” 920 din.
maslinovo ulje, beli luk, slanina, pršuta, čeri paradajz, pelat, rukola, parmezan
ŠPAGETE „MORSKI PLODOVI 1430 din.
naša selekcija: lignje, sipa, hobotnica, mušlje, kozice
LAZANJE RUČNO RAĐENE, PO TRADICIONALNOM RECEPTU 920 din.
bolonjeze sos, bešamel sos, parmezan, zapečeno u rerni
DOMAĆE NJOKE SA ČETIRI VRSTE SIRA 890 din.

DOMAĆE NJOKE OD RIKOTA SIRA U KREM SOSU SA GRAŠKOM I TARTUFIMA 1390 din.

DOMAĆE NJOKE OD KOZJEG SIRA U SOSU OD SUŠENOG PARADAJZA, PANČETE, ŽALFIJE I PEPERONĆINA 1250 din.
RIŽOTO SA PLODOVIMA MORA 1470 din.
naša selekcija: lignje, sipa, hobotnica, mušlje, kozice

RIŽOTO SA VRGANJIMA / opcija sa dodatkom tartufa 1080 / 1470 din.


* opcija integralne špagete
* opcija testenina bez glutena

GOTOVA JELA

SARMICE U VINOVOM LISTU / ZELJU 740 din.
punjene mlevenim mesom zapečene u zemljanoj posudi, služe se sa kiselim mlekom
ŠUŠPE 890 din.
slatke sušene crvene paprike punjene pikantnim mlevenim mesom zapečene u zemljanoj posudi, služe se sa kiselim mlekom
STAROPLANINSKI GULAŠ 950 din.

teleći gulaš po tradicionalnom receptu zapečen u zemljanoj posudi
JAGNJEĆI PIKLJEVI 1450 din.
pripremani po staroj recepturi, zapečeni u zemljanoj posudi
RIBIĆ NA KAJMAKU 1280 din.
pripreman po tradicionalnom receptu sa najbolje odabranim kajmakom, služi se u zemljanoj posudi
PEPOZO 1140 din.
toskansko tradicionalno jelo od junećeg mesa kuvanog u vinu sa biberom u zemljanoj posudi, servirano sa njokama

 

GLAVNA JELA

PILEĆI FILE SA HRSKAVOM KOŽICOM PUNJEN GORGONZOLOM 1180 din.
serviran sa sotiranim povrćem, velute kremom i pečenim orasima
PILEĆI FILE SA PRŠUTOM I MASKARPONE SIROM 1290 din.
uz taljatele sa pestom od bosiljka

PILETINA TOSKANA 1140 din.

pileći file punjen sušenim paradajzom, u sosu od belog vina
GRATINIRANA ĆURETINA 1280 din.
zapečeni ćureći file u aromatičnom krem sosu, serviran sa njokama
MEDITERANSKA ĆURETINA 1290 din.
u sopstvenom sosu i sezonskim povrćem na pireu od krompira
PAČIJI FILE 1580 din.
taljata servirana sa povrćem i sirupom od javora sa slačicom, na pireu od celera
PIROTSKI ŽEŠĆI LUČIĆI 900 din.
ćevapčići na tradicionalan pirotski način

LUČIĆI & GUSARI (JACK SPARROW) za dve osobe 2950 din.

grilovani gambori, ćevapi, peglana pirotska kobasica i slajsevi prodimljene ajkule
DIMLJENA VEŠALICA NA KAJMAKU 1270 din.
SKALOPINE OD TELETINE SA SUVIM ŠLJIVAMA I MARSALA VINOM 1430 din.
servirane sa pire krompirom
SKALOPINE U PICAJOLA SOSU 1470 din.
zapečene teleće šnicle u aromatizovanom paradajz sosu sa njokama i mocarelom

BIFTEK SKALOPINE 1650 din.

zapečene u aromatizovanom paradajz sosu sa paprikom, ruzmarinom i mocarelom

BIFTEK ROLNICE PUNJENE MOCARELOM I TIKVICAMA 1680 din.

biftek rolnice rolovane u slanini, punjene mocarelom i tikvicama
BIFTEK BURGER 1480 din.
naš burger se pravi od najkvalitetnijeg svežeg junećeg bifteka bez dodataka aditiva, soje i pojačivača ukusa, sa slaninom

ZAPEČENI LISTIĆI BIFTEKA U AROMATIZOVANOM PARADAJZ SOSU SA MOCARELOM 1650 din.
TOSKANSKA TALJATA OD BIFTEKA 1980 din.
rukola, parmezan, aćeto balzamiko sos
TALJATA OD BIFTEKA SA VRGANJIMA I ŠAMPINJONIMA 1980 din.
BIFTEK NA GRILU 1970 din.
sa hrskavim krompirima i grilovanim povrćem
BIFTEK NA NAČIN ŠEFA KUHINJE 1990 din.
u sosu od crvenog vina, sa glaziranim lukom i mirisom ruže

TURNEDO ROSINI 3600 din.
od pažljivo biranih delova bifteka i guščije džigerice

ODLEŽALI STEKOVI IZ NAŠIH KOMORA (30 dana)

 Specijalno stareno i odležalo meso u „NORDCAP” frižiderima za starenje mesa, pripremano na „PRIMO” grilu na ćumur

FIRENTINSKI BIFTEK (1 gr.) 4.4 din.
RAMSTEK (1 gr.) 4.7 din.
ROZBRATNA STEK (1 gr.) 4.4 din.

HULK STEK (1 gr.) 4.5 din.

rozbratna stek u korici od aromatičnog bilja

 

PEČENJE

dnevno pripremano
PEČENJE ISPOD SAČA IZ PEĆI NA DRVA - SVA NAŠA PEČENJA SE SLUŽE BEZ KOSTIJU
MLADA JAGNJETINA SA KROMPIROM 1480 din.
mlada jagnjetina sa pašnjaka Stare planine
TELETINA SA KROMPIROM 1350 din.
HRSKAVA PRASETINA SA KROMPIROM 1290 din.

RIBA

AJKULA STEK 2900 din.

mladi spanać, pire krompir, mediteranska salsa

GRILOVANI LOSOS NA MIKSU ZELENIH SALATA 1870 din.

HOBOTNICA NA ŽARU 2100 din.

mladi spanać, pire krompir i kapar
ORADA IZ PAPIRA 1880 din.
L&K TUNA 1930 din.
tuna taljata sa crnim susamom servirana sa wasabi pireom

GRILOVANI GAMBORI 1390din.

SOTE OD GAMBORA, HOBOTNICE I LIGNJI 1950 din.

 

SOS PO IZBORU

SOS OD BIBERA 260 din.

SOS ČETIRI VRSTE SIRA 360 din.

SOS OD PEČURAKA 360 din.

SOS OD TARTUFA 580 din.

 

PRILOZI

KROMPIR SA SLANINOM I PRAZILUKOM 250 din.
KROMPIR SA KARAMELIZOVANIM LUKOM I ULJEM OD BELIH TARTUFA 460 din.
POMFRIT 250 din.
PIRE KROMPIR SA MLADIM SPANAĆEM 320 din.

BARENI PIRINAČ 250 din.
GRILOVANO POVRĆE 530 din.

 

SALATE uz jelo

PROLEĆNA SALATA 390 din.

mladi luk, kupus, zelena salata i rotkvice

DOMAĆINSKA SALATA 420 din.
paradajz, pečena paprika, mladi crni luk, beli sir mešanac

RUKOLA, ČERI PARADAJZ, PINJOLI, PARMEZAN 590 din.
GRČKA SALATA 490 din.
ŠOPSKA SALATA 390 din.
SRPSKA SALATA 380 din.
paradajz, krastavac, luk, ljuta paprika
ZELENA SALATA 360 din.
MIKS ZELENIH SALATA 380 din.
KUPUS SALATA 320din
PEČENA SLATKA PAPRIKA 370 din.
DOMAĆI AJVAR 420 din.
TRLJANA SALATA 420 din.
DOMAĆA LJUTENICA 390 din.
BAŠTA SALATA 610 din.

VITAMINSKA SALATA 390din.
crveni i beli kupus, iceberg salata, paprika, jabuka, kruška, šargarepa, rotkvica, semenke bundeve
SVEŽA LJUTA PAPRIČICA (1 kom) 90 din.

 

PICE

testo za naše pice pravimo od Divella italijanskog brašna tip 00, sa najukusnijim San Marzano pelatom, mocarelom, u pravoj italijanskoj peći na drva
MARGARITA 690 din.
pelat, mocarela, bosiljak
NAPOLI 730 din.
pelat, mocarela, inćuni, kaperi, masline

KAPREZE 790 din.

čeri paradajz, mocarela, rukola, maslinovo ulje
KAPRIĆOZA 840 din.
pelat, mocarela, praška šunka, šampinjoni, masline, bosiljak
VEGETARIJANA 730 din.
pelat, mocarela, patlidžan, tikvice, paprika, čeri paradajz, rukola, masline
KAPRINO 920 din.
kozji sir, beli luk, pančeta, rukola, čeri paradajz, masline, delikatesna toskanska kobasica
LORENCO 920 din.
pelat, mocarela, patlidžan, pikantna kobasica, pečene paprike, tikvice, čeri paradajz, masline, bosiljak
KAKALAMBA 880 din.
pelat, jaje, pančeta, papričice, pečenica, mocarela, pečena paprika
REGINA 960 din.
pelat, mocarela, pršuta, rukola, čeri paradajz, masline
ČETIRI VRSTE SIRA 890 din.
pelat, mocarela, gorgonzola, pekorino, parmezan, bosiljak
DIAVOLO 880 din.
pelat, mocarela, pikantna kobasica, masline, bosiljak, parmezan, paprika

DEČJI MENI

TELETINA SA PIRE KROMPIROM 580 din.
PILEĆI ŠTAPIĆI SA POMFRITOM 480 din.
NJOKE / PENE SA PARADAJZOM 390 din.
ŠPAGETE BOLONJEZE 410 din.
PICA 400 din.

SIKTER MANDŽA - DEZERTI

ŠNENOKLE 350 din.
penasti desert od belanaca u domaćem vanil kremu

VASINA TORTA BY LORENZO & KAKALAMBA 380 din.

L&K VOĆE 420 din.
L&K SELEKCIJA DEZERTA 380 din.
mus od bele i crne belgijske čokolade, krem brule, panakota
DOMAĆA ČOKOLADNA TORTA 460 din.
FONDAN SA ČOKOLADOM I SOSOM OD MALINA / JAGODA 480 din.

KRAMBL SA ŠUMSKIM VOĆEM I SLADOLEDOM OD VANILE 420 din.

HLADNA SUPA OD MALINA 420 din.
TIRAMISU 420 din.
od italijanskog maskarpone sira po originalnoj recepturi
KREM BRULE 380 din.
ITALIJANSKI POLJUBAC 460 din.
belgijska crna i bela čokolada sa karamelizovanim lešnikom
ČOKOLADNA SFERA 1800 din.
SLADOLED KUGLA 150 din.

 

 

KUVER 180 din.

* pola porcije 65% od cene


Poštovani gosti,

Molimo Vas da o eventualnoj alergiji na namirnice, obavestite vašeg konobara.

Hvala,

Lorenzo i Kakalamba

 

COPYRIGHT © 2015 LORENZO & KAKALAMBA.

INFO: 011 32 95 351

Ul. Cvijićeva 110, (ulaz iz Vladetine) Beograd