Veramente ubavo!

"Deselepojede LORENZO I KAKALAMBA" je porodični restoran koji je za kratko vreme uspeo da osvoji goste svojom originalnošću, šarmom i jedinstvenim spojem Firence i Pirota. Zamisao je potekla od iskrenog obećanja pažljivog muža voljenoj ženi na početku braka: ”Draga, jedino što mogu sigurno da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna!”. Iz jedne ljubavi, slike dva života su se izmešale u biografiji jednog restorana – dobili smo spoj tradicije, jednostavnosti i novih tehnologija u pripremi hrane, kao i uvek novih vizuelnih iznenađenja. Kroz autentičnu ponudu tradicionalnih firentinskih i piroćanskih specijaliteta i istog takvog ambijenta, imaćete osećaj da ste na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vreme nazad u renesansnu Italiju. Pred vama će se nizati slike i mešati ukusi prošlosti i budućnosti, tradicije i avangarde. Zapitaćete se da niste možda zalutali u muzej, a kada vam se oko privikne na čudesan svet u kom ste se zatekli a osmeh uporno ostajao na licu, setićete se zašto ste odabrali baš tu da jedete. Došli ste u jednu veliku porodicu koja voli to što radi.

Restoran Lorenzo & Kakalamba dobio je prestižnu titulu AMBASADOR LUCE od strane toskanske vinske kuće LUCE DELLA VITE. Titula je uručena vlasnici restorana gđi. Sanji Đorđević 20. 09. 2016. godine u prostorijama restorana, uz prisustvo eminentnih ličnosti Beograda, Pirota i Srbije.
Ova nagrada je tek 40-ti put dodeljena u svetu i predstavlja potvrdu gastronomskog i turističkog prestiža. U istočnoj Evropi uručene su 4 nagrade AMBASADOR LUCE dok ni jedna na prostorima EX-Yu.
Ostalih 36 uručene su restoranima širom sveta od Los Anđelesa do Tokija.
Poštovanje koje je restoran Lorenzo & Kakalamba zaslužio od strane kuće vina FRESCOBALDI iz Toskane se ogleda, između ostalog, u tome da se na svakom stolu gostima nudi LAUDEMIO FRESCOBALDI maslinovo ulje i LEONARDI aceto balsamico.
Vlasnica restorana završila je u Firenci akademiju Apicius i time postala Master chef Toskanske kuhinje. Njeni chef mentori iz Firence, Londona i Amsterdama omogućili su joj spoznaju najsavremenijih tehnika pripremanja hrane, a specijalnost Lorenza & Kakalambe tradicionalna toskanska i pirotska kuhinja uz pripremu savremenih internacionalnih jela.
U večeri dodele nagrade održana je aukcija arhivskih vina LUCE, a sav prihod doniran je u humanitarne svrhe.

 

 

 

 

 

Lorenzo i Kakalamba je restoran utemeljen na porodičnim vrednostima i postojanoj ljubavi prema životu.

Hvala vam što ste podelili vaše značajne trenutke sa nama.

Otvoreni smo svakog dana od 12 do 24h.

Petkom i subotom od 12 do 01h.

Pozovite nas i rezervišite na: 011 32 95 351, 064 80 87 806

 

 

 

Post comment as a guest

0

Comments (1)

Subscribe:
  • Mirjana Nenadovic

    Jedva čekam subotu da sa familijom ručamo na ovom prelepom mestu. Pozdrav

COPYRIGHT © 2015 LORENZO & KAKALAMBA.

INFO: 011 32 95 351

Ul. Cvijićeva 110, (ulaz iz Vladetine) Beograd